Kategóriák
Egyéb kategória

Miről ismerni fel egy igazán jó borászatot?

A borász szakma bizony nem egyszerű. Sokan talán alábecsülik, de valljuk be őszintén: jó bort készíteni nem könnyű. Ez is egy olyan mesterség, ahol a féltve őrzött titkok apáról fiúra szállnak: abban pedig teljesen biztosak lehetünk, hogy nem lehet csak és kizárólag könyvekből vagy agrár tanfolyamokon megtanulni a szakma minden csínját-bínját.

Annál is inkább, hiszen amikor borászati szaküzletet szeretnénk választani, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mi alapján ismerhetjük fel a legjobb üzleteket.

Miket kell mindenképp szemlélnünk?

Kérjünk referenciákat. Volt már komoly versenyen az adott borászat? Előfordult már olyan, hogy nyertek valamilyen komolyabb díjat, esetleg az év webshopja, borászata, legfinomabb Roséja díját?

Nézzük meg a pincéjüket. Milyen a pince? Jó helyen fekszik, jó a tájolása, vagy pedig sem? Megfelelő adottságokat teremt a jó bor készítéshez, vagy ez sajnos nem mondható el?

Kóstoljuk meg a borukat. Mielőtt nagyobb mennyiségben rendelnénk, vagy vásárolnánk, érdemes lehet pár liter bort vásárolni az adott üzlettől. Ebből nagy vonalakban látni lehet, hogy milyen minőséget nyújtanak a vásárlóiknak.

Kérdezzük meg az ismerőseink véleményét. Van közöttük borász, vagy szenvedélyes fogyasztó? Ha igen, akkor mindenképp kérjük ki az ő véleményüket, hiszen rengeteget megtudhatunk ez által az adott üzletről, annak termékeinek minőségéről.

Kitől érdemes vásárolni?

Ma Magyarországon a Paulus Molnár Borház az a pincészet, amelyik talán a legfinomabb és legjobb borokat árulja. Ennek az az oka, hogy kiemelkedő zamat jellemzi az érlelésüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.