Kategóriák
Egyéb kategória

Mi az igazán különleges munka a taxizásban?

A taxizás bizony felelősségteljes és komoly munka. Sokan alábecsülik, pedig a jó sofőr mindig megfelelő gyakorlattal rendelkezik és elegendő szaktudással bír ahhoz, hogy a legnehezebb helyzetekben is képes legyen egyik pontból a másikba juttatni az utast.

Mikor lehet nehéz a szakma?

A legtöbb esetben a taxizás nagyon szimpla tevékenység. Csak fel kell venni az utast, egy táskával, és egyik helyről el kell fuvarozni a másikra. Sokszor viszont rövid határidővel kellene valakit egy helyre elvinni, különben az lekési a vonatját, vagy a buszt, repülőt. Ilyenkor igazi művészet lehet egyik helyről a másikra eljutni időre.

Mi az, ami rendkívül örömtelivé teszi?

Rendkívül örömteli a taxizásban az, hogy az ember sokféle személyiségtípust ismerhet meg a munkája során. Hiszen, gondoljunk csak bele, hogy hány meg hány ember volt már, aki kiöntötte a szívét lelkét az embernek, mikor az sofőrként egyik helyről a másikra akarta vinni az adott személyt.

Szintén hatalmas öröm azt látni, hogy az emberek mindig jól érzik magukat, és gondtalanul utazhatnak. Nincs gondjuk semmire, és nincs problémájuk azzal, hogy hogyan kellene egyik helyről a másikra eljutni. Van idejük az élet különféle problémáin gondolkodni.

Hogyan válhat valaki taxissá?

Többféle lehetőség is van erre. Az egyik az, hogy mindig próbáljunk meg valamilyen taxitársasághoz csatlakozni. Ez lényegében fuvarszervezést jelent. A másik, hogy taxizzunk zsebből, vagy magánban, ez is teljesen legális és jogszerű megoldás, egyéni vállalkozóként is végezhetjük ezt a tevékenységet. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi is belevágjunk-e!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.