Kategóriák
Egyéb kategória

Mindig legyen otthon kamera felszerelve!

Ma már egyre többen látják be annak a fontosságát, hogy otthonuk biztonságosabb legyen – a legelső, amire talán sokan gondolnának, az az, hogy érdemes lenne kamerát felszerelni valahová. Tény és való, hogy egy felszerelt biztonságtechnikai kamera nagyban hozzájárulhat az otthonunk védelméhez.

Milyen kamerák vannak?

Léteznek kültéri és beltéri kamerák egyaránt. Az egyik típus természetesen kültéri helyek megfigyelésére alkalmas: például a ház előtti rész, vagy különböző parkok, terek megtekintésére. A másik pedig belső terek megfigyelésére használható fel.

 

Kinézet tekintetében vannak félgömb és cső alakú kamerák, előbbit talán nehezebb észrevenni, az utóbbit pedig sokkal könnyebb, hiszen ez a hagyományos kamera, ami az emberek tudatában él. Ezen két típus működésében és szerkezetében minimális mértékben tér el, inkább csak a kinézetükben. A félgömb alakú konstrukciók jobban ellenállnak különféle mechanikai hatásoknak, ezért jobban kedvelik a használatukat.

Mire kell odafigyelni egy kamerarendszer telepítésekor?

Az alapvetően fontos, hogy mindig tisztázzuk le előre, hogy pontosan mekkora területet szeretnénk megfigyelni, és milyen szögekből. Nagyon fontos, hogy az adatvédelmi szempontoknak is megfeleljünk, hiszen abban az esetben, ha ez nincs meg, jó eséllyel büntetésre számíthatunk – nem kamerázhatunk be ok nélkül egy adott területet.

Milyen árakon vásárolhatunk megbízható kamerákat?

Általában 30.000 és 300.000 Ft között mozognak a megbízható mechanikai működéssel rendelkező kamerák árai. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen készülék összeszerelése, legyártása, technikai paraméterek szerinti elkészítése nagy fokú precizitást és műszaki technikai hátteret igényel.