Kategóriák
Egyéb kategória

Milyen lehetőségei vannak azoknak az embereknek, akik az IT iránt érdeklődnek?

Az IT világa rendkívül sokszínű és sokrétű. Azok, akik szeretnének valamilyen területen dolgozni, rengeteg lehetőségben gondolkodhatnak: azonban azt soha ne felejtsük el, hogy csak a jó szakemberekre van igazán nagy igény.

Ennek megfelelően rendkívül fontos, hogy tisztán lássuk, hogy milyen irányba mehetünk el, hiszen egy rossz döntéssel akár éveket is elvesztegethetünk az életünkből.

Mi a feladata a programozónak?

A programozó feladata, hogy olyan scripteket, programokat írjon, amelyek különféle feladatokat látnak el. Például ilyen lehet egy banki átutalás, vagy akár egy repülőjegy online megvásárlása, egy honlap elkészítése. Sokféle nyelv létezik: például JavaScrpit, PHP és Java.

A projektmenedzser mit csinál?

Projekteket vezet le és vezényel. Az a feladata, hogy mindenkinek kiadja a szükséges feladatokat és munkákat, valamint, hogy az ügyfél igényeit közölje a fejlesztői csapattal. Sokszor akár pályázatok írása is feladata lehet. Az IT projektmenedzser talán a legmenőbb manapság mind közül.

Mi a feladata egy rendszergazdának?

A rendszergazda feladata, hogy az informatikai infrastruktúrát egyben tartsa és üzemeltesse. A munka sokkal komplexebb és összetettebb lehet, mint elsőre hinnénk, hiszen rengeteg tanulás szükséges ahhoz, hogy valaki hardver és szoftver szinten egyaránt otthonosan tudjon mozogni. Emiatt fejlettebb képességeik vannak sokszor, mint egy egyszerű programozónak. Sokszor külsős IT üzemeltető céget érdemes megbízni a különféle feladatokkal.

Mi a jellemző, elérhető bérsáv a szektorban?

Minden IT munkával el lehet kérni a megfelelő béreket. Például akár rendszergazdaként és programozóként is lehet milliós fizetést hazavinni – ha valaki bírja a terhelést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.