Kategóriák
Egyéb kategória

Mik a legkeresettebb mérnöki munkák?

A mérnök egy rendkívül tág fogalom. Sokféle munkát foglal magában: építészeti kivitelezéseket, ipari elektronikát, tervezés, karbantartást, szervizelést, gyártástechnológiát. Egyvalami biztos: mindegyikben van bőven kihívás és érdekesség, elegendő ahhoz, hogy a mérnökök megfelelő motivációt érezzenek arra, hogy korrekt, pontos munkát végezzenek.

Robotprogramozás

A robotokat be kell programozni, miután a tervek elkészültek, hogy a gyártás megfelelő volumennel működhessen. Ennek az a célja, hogy a robotok elvégezzék az automatizálható munkákat, például a fúrást és a marást. Kiemelkedően fontos, hogy a CNC robotokat időnként szervizeljük.

Minőségbiztosítás

Mindig meg kell felelni az aktuális szabványoknak és a hatályos jogszabályoknak, ez lényegében alapfeltétele a sikeres munkavégzésnek. A minőségbiztosítási modell pont ebben nyújt segítséget. Nagyon felelősségteljes, mert akár több tízezer alkatrész kivonását is eredményezheti a beépített gépekből, ha a minőségbiztosítás nem volt megfelelő.

Kutatás, fejlesztés

Kutatni, innoválni, technológiai fejlesztéseket végrehajtani mindig is kellett, és fog is kelleni. Kellenek a lelkes kutatók, akik értenek a bonyolult anyagszerkezetekhez, gépelemekhez, és ez által sokkal hatékonyabb működésű berendezéseket képesek tervezni. Talán ehhez a munkához szükséges a legkomplexebb mérnöki szaktudás és szemlélet.

Értékesítés

Bizony! Az elkészült termékeket valakinek el is kell adnia a piacon. Ehhez szükséges a megfelelő, potenciális partnerek felkutatása, ami akár marketinges tudást is igényel, valamint kiváló sales képesség és piacismeret szükséges hozzá. Az értékesítők általában jutalékos alapon dolgoznak.

Hol tanulhatjuk ki a mérnöki szakmát?

Magyarországon a BME és a SZIE talán a legjobb felsőoktatási intézmények, ha valaki mérnök szeretne enni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.